Tomaat Tomaat Tomaat Tomaat

Toepassingen

De tomaat komt oorspronkelijk uit Amerika. Na langdurig selecteren en kruisen door veredelaars en tuinders zijn er veel verschillende soorten tomaten ontstaan met een goede kwaliteit en smaak. Er zijn meer dan 60 verschillende soorten tomaten waarvan de losse tomaat, trostomaat, vleestomaat en kerstomaat de bekendste zijn.
De tomaten die in Nederland worden geteeld komen altijd uit een kas. In een gecontroleerd klimaat en met de juiste hoeveelheid water en voeding wordt er een optimaal resultaat behaald. De Nederlandse tomaten, zoals wij ze kweken, zijn verkrijgbaar van half Maart tot en met half November.

Recepten
Wilt u weten welke heerlijke gerechten u met tomaten kunt maken? Neem dan een kijkje op de site van het groente en fruit bureau. Hierop staan recepten en  nog veel meer informatie over groenten en fruit.

Vitaminebom
Een tomaat zit vol met vitamines C, B1, B2 en B6 en diverse mineralen. Ook bevat een tomaat lycopeen, dit is een belangrijke antioxidant waarvan wordt beweerd dat dit goed is tegen prostaatkanker.  Een tomaat is dus een echte vitaminebom. Wanneer u één tomaat per dag eet bent u al op de helft van uw benodigde groente per dag. En een tomaat is niet alleen gezond maar natuurlijk ook lekker.

Wanneer u een tomaat koopt moet deze een mooie rode kleur hebben, stevig aanvoelen en de schil moet onbeschadigd zijn. U kunt ook aan het kroontje (steeltje) zien of de tomaat vers is.
Tomaten kunt u het beste op een koele plaats bewaren, maar niet in de koelkast. Dit is niet goed voor de smaak.