Tomaat Tomaat Tomaat

Voedselveiligheid

De klant staat centraal. Niet alleen de directe klant maar ook de uiteindelijke klant die de tomaat koopt en op eet. Hierbij is voedselveiligheid een vanzelfsprekendheid. Bij Tomselect wordt aan alle eisen voldaan om dit te kunnen garanderen. Alle telers van Tomselect telen tomaten volgens het Global GAP protocol. De sorteerloods is gecertificeerd voor IFS en BRC. Bij alle certificaten zijn de producenten beoordeeld op de gesteld eisen op het gebied van hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid. 

kwaliteit

De kwaliteit wordt op meerdere momenten tijdens het proces gecontroleerd. Bij binnenkomst maar ook tijdens en na het sorteren. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillende specificaties per klant. Zo krijgt elke klant de gewenste tomaten. 

Duurzaamheid

Het sorteren en verpakken van losse tomaten vraagt veel elektriciteit. Alle elektriciteit die hiervoor nodig is wordt door Tomselect zelf geproduceerd door WKK’s (warmte kracht koppeling). Een WKK is een gasmotor waar, door verbranding van gas, elektriciteit geproduceerd wordt. De restproducten, warmte en CO2, worden in de naastgelegen kas gebruikt om de tomatenplanten te laten groeien. Hierdoor heeft een WKK een veel hoger rendement dan een normale energiecentrale.