Tomaat Tomaat Tomaat

Fa. L.A. van Schie

Paul, Wes en Rick van Schie vormen samen firma L.A. van Schie. Hun specialiteit is losse tomaten telen voor de Britse markt. Sinds de oprichting van het familiebedrijf in de jaren tachtig is het gevestigd in het Westland. Met 3 locaties verspreidt over de dorpen Kwintsheul en Honselersdijk kent het ruim 11 hectare. Onder dit glas wordt het ras Mediax geteeld. Dit ras is met zorg uitgekozen uit onze eigen rassenproeven. Deze fijne tomaat is uitermate geschikt voor de kleinverpakking. Onze kracht zit in de intergratie, van telen tot (klein)verpakken.

Verkoop

      1. Wij zijn lid van de telersvereniging Oxin Growers.

Ons bedrijf is aangesloten bij de GMO erkende telersvereniging Oxin Growers U.A.,

De verkoop vindt plaats door Oxin Growers. Oxin Growers maakt de afspraken tussen de kopers en telers. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oxin Growers U.A. (www.oxin-growers.nl)

 

2003 Ontstaan Tomselect

Met de uitbreidings- en nieuwbouwplannen in 2003 wordt ook een nieuwe sorteerloods ingericht. Er is toen vanuit the Greenery de vraag gekomen of wij het centraalsorteerproject tomaat over wilden nemen. De loods van The Greenery waarin dat plaats vond voldeed niet meer aan de gestelde eisen. Per 1 januari 2013 zijn we aangesloten bij telersvereniging Oxin Growers.